Cum să plătiți impozite, amenzi, utilități și alte servicii online

Multe cheltuieli obișnuite nu pot fi amânate sau anulate: plata pentru locuințe și utilități și Internet, impozite și amenzi, împrumuturi și împrumuturi. Este puțin probabil să economisiți bani pe aceste plăți, dar este posibil să economisiți timp. Toată această rutină este ușor de transferat online și chiar automatizată. Vă explicăm cum să faceți acest lucru.

Aproape toate organizațiile financiare, furnizorii de servicii și agențiile guvernamentale acceptă transferuri prin intermediul site-urilor web sau al aplicațiilor mobile. Băncile oferă, de asemenea, plăți la distanță pentru diverse servicii prin intermediul aplicațiilor și site-urilor web. Acordați atenție taxelor care pot fi percepute în același timp. Uneori diferă chiar și atunci când plătesc pentru aceleași servicii prin servicii diferite.

Va trebui doar să faceți câteva clicuri pentru a vă completa contul. Dar este important să vă asigurați că toate transferurile dvs. pe Internet sunt în siguranță:
  •  Introduceți detaliile cardului dvs. bancar (inclusiv un cod de trei cifre pe partea din spate) numai pe site-urile verificate. Feriți-vă de paginile de phishing care se deghizează ca fiind reale.
  •  Nu utilizați aceleași parole pentru conturile personale pe site-urile web ale diferitelor organizații.

Puteți conecta plățile automate la majoritatea serviciilor — suma necesară va fi debitată automat din contul dvs. bancar în favoarea companiei furnizoare. Operatorii de telecomunicații, utilitățile, companiile de curățenie și băncile se oferă să conecteze plata automată a facturilor sau completarea automată a soldului prin intermediul site-urilor web și al aplicațiilor mobile.

Puteți configura plăți automate în conturile dvs. și, de exemplu, în conturile rudelor în vârstă.

Să aruncăm o privire mai atentă la ce servicii pot fi plătite de la distanță și cum este mai convenabil să o faceți.

Locuințe și servicii comunale

Chitanța pentru apartament conține informații despre compania de administrare sau furnizorul de servicii, codul dvs. personal de plătitor, precum și un calcul detaliat și suma totală care trebuie plătită.

În multe regiuni, puteți transfera bani pentru serviciile comunale prin conturi personale pe site-urile web ale furnizorilor de servicii locale sau ale administrației regionale.

Două modalități universale de a plăti pentru utilități online sunt de asemenea disponibile în toate regiunile:

1. Prin intermediul aplicației sau al contului personal de pe site-ul băncii dvs


Selectați secțiunea de plată a serviciului, găsiți tipul de serviciu și furnizorul din meniu, apoi introduceți codul plătitorului. De obicei, puteți plăti o factură care a fost deja emisă (informațiile despre valoarea datoriei sunt încărcate automat în formularul de plată electronică) sau puteți transfera o sumă arbitrară. Trebuie să specificați contul sau cardul din care trebuie debitate banii, să verificați datele, să vă familiarizați cu comisionul și, dacă sunteți de acord cu totul, să confirmați plata.

Dacă nu ați găsit compania dvs. de administrare în meniul băncii, va trebui să mergeți mai mult. Introduceți detaliile furnizorului, care sunt indicate în chitanță, apoi suma.

Unele bănci oferă clienților plata prin cod QR. Dacă este pe chitanța dvs., îl puteți considera un smartphone prin aplicația băncii. În acest caz, toate informațiile vor fi descărcate automat, va trebui doar să verificați toate datele și să specificați din ce cont să debitați plata.

2. Prin portalul serviciilor publice

Pentru a plăti pentru servicii, este suficient să creați un cont simplificat pe portal. Pentru a vă înregistra, veți avea nevoie doar de numele dvs. complet, de telefonul mobil și de adresa de e-mail. Veți primi un SMS cu un cod pentru a confirma înregistrarea.

Apoi, în secțiunea Servicii, trebuie să găsiți subsecțiunea "plata pentru locuințe și servicii comunale", să selectați un furnizor de servicii și să specificați numărul contului dvs. personal. Această metodă vă va face viața mult mai ușoară. În viitor, veți primi chitanțe electronice în contul dvs. personal pe portal și veți putea plăti imediat pentru acestea cu un card bancar de oriunde din lume.

Unele bănci oferă să configureze livrarea chitanțelor în contul dvs. personal pe site sau într-o aplicație mobilă. Dar este necesar să se clarifice dacă banca nu percepe o comisie pentru această opțiune.

Dacă este necesar, puteți descărca o chitanță cu confirmarea plății din contul dvs. personal pe site-ul băncii sau pe portalul serviciilor publice.

Taxe

Puteți transfera impozite pe site-ul web și în aplicația mobilă a Serviciului Fiscal Federal (FTS), printr-o aplicație mobilă sau un cont personal pe site-ul băncii dvs., precum și portalul serviciilor publice.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin serviciul FTS "plătiți impozite". Pentru a face acest lucru, este suficient să introduceți numele complet al Plătitorului și TIN, suma transferului și detaliile cardului bancar. Și puteți plăti nu numai pentru dvs., ci și pentru alții. Principalul lucru este să vă asigurați că toate datele introduse sunt corecte.

Pentru a plăti impozite prin contul dvs. personal pe site-ul FTS, va trebui mai întâi să vizitați unul dintre birourile fiscale cu pașaport și să obțineți date de autorizare acolo. De asemenea, vă puteți conecta la contul dvs. personal pe site-ul FTS folosind un Cont verificat pe portalul serviciilor publice. Va trebui să faceți tinker, dar prin contul dvs. personal nu numai că veți putea plăti chitanțe, dar veți vedea întotdeauna ce proprietate este supusă impozitării, dacă trebuie să depuneți o declarație, dacă aveți datorii și dacă plata a fost efectuată la timp.

Pentru a plăti taxa prin portalul de Servicii Publice, va trebui, de asemenea, să vă confirmați Mai întâi contul.

Sancțiuni

Cel mai evident lucru este să le plătiți pe site-ul organizației care v-a amendat. De exemplu, prin intermediul site-ului poliției rutiere. În același loc, puteți să vă asigurați mai întâi dacă sunteți amendat cu siguranță sau dacă escrocii au aruncat o chitanță falsă cu detaliile lor în căsuța poștală.

În plus, puteți achita datoria în aplicația mobilă sau în contul personal de pe site-ul băncii (de obicei această opțiune se află în secțiunea "Plăți"). Puteți configura livrarea automată a noilor reglementări către aplicația bancară în funcție de datele mașinii sau motocicletei.

Plata prin intermediul portalului de servicii publice este de asemenea disponibilă. În contul personal de pe portal, este ușor să găsiți amenda dvs. după numărul identificatorului unic de angajamente (UIN), care se află pe chitanță. Și dacă adăugați datele permisului de conducere și pașaportul vehiculului (PTS) la profil, atunci notificările amenzilor vor veni automat în contul dvs. personal.

Multe tipuri de amenzi pot fi plătite la o reducere dacă o faceți în primele 20 de zile de la primirea chitanței. În cele mai multe cazuri, reducerea ajunge la 50%.

Împrumuturi și împrumuturi

De regulă, toate băncile și organizațiile de microfinanțare care emit împrumuturi online vă permit să efectuați plăți de la distanță.

Unele bănci permit utilizarea aplicațiilor mobile sau a site-urilor web pentru a rambursa împrumuturile emise de alte bănci, dar de obicei percep un comision de aproximativ 1% pentru aceasta. Prin urmare, studiați cu atenție termenii înainte de a utiliza un astfel de serviciu.

Rețineți că uneori plata durează mai mult decât vă așteptați. De exemplu, dacă trimiteți bani într-o zi liberă, atunci acestea pot fi creditate în cont numai în prima zi lucrătoare. De asemenea, pot exista defecțiuni tehnice în aplicația mobilă sau pe site-ul creditorului. Prin urmare, este mai bine să plătiți datoriile cu o marjă de timp, astfel încât să nu existe penalități și penalități pentru întârzieri.

Aveți grijă: efectuați plăți numai prin intermediul site-urilor oficiale și al aplicațiilor organizațiilor juridice. Puteți verifica contactele băncilor și ale IFM pe site-ul băncii.

Prime de asigurare

Contractele de investiții sau de asigurare de viață cumulative stipulează adesea că trebuie să efectuați plăți în mod regulat. Dar nu este necesar să vizitați biroul asigurătorului de fiecare dată și să faceți o contribuție prin casierie.

Mulți asigurători vă permit să efectuați plăți prin aplicațiile sau site-urile lor web. Sau puteți transfera bani prin intermediul băncii dvs. mobile sau online folosind detaliile companiei de asigurări. În orice caz, asigurați-vă că specificați numărul contractului de asigurare și detaliile dvs., astfel încât plata să nu se piardă.

Înainte de a încheia un contract cu un asigurător, găsiți-l în directorul de pe site-ul băncii, asigurați-vă că are o licență pentru tipul de asigurare necesar și verificați adresa oficială a site-ului său web.

Internet, Comunicații mobile și TV

Companiile de telecomunicații oferă clienților să-și urmărească soldul și să efectueze plăți prin aplicații mobile și conturi personale pe site-urile lor web.

Mulți operatori oferă acum servicii de pachete, care includ comunicații, Internet și televiziune, deci este convenabil să plătiți totul dintr-o dată. Este adesea posibil să efectuați un transfer nu numai de pe un card, ci și dintr-un cont de portofel electronic. Mulți furnizori vă permit să transferați bani pentru Internet sau TV chiar și dintr-un sold de telefon mobil.

Băncile includ adesea servicii de comunicații în lista de plăți pe site-urile lor web și aplicațiile mobile.