Împrumut auto sau plan de rate pe care să-l preferați

Un împrumut modern este emis în conformitate cu o anumită schemă, care constă în următoarele etape:
  1.  După ce dealerul auto primește plata inițială (30% din costul total al mașinii), mașina achiziționată este dată clientului.
  2.  Obligațiile Împrumutatului sunt transferate băncii, care plătește costul mașinii dealerului auto.
  3.  Împrumutatul plătește lunar suma datoriei.
Plan de rate sau împrumut auto?

Mulți șoferi își pun întrebarea: ce va fi mai profitabil – achiziționarea unei mașini în rate sau cu înregistrarea unui împrumut auto? Pentru a obține un răspuns, trebuie să aveți suficiente informații și să faceți unele calcule.

Dacă decidem să cumpărăm o mașină, termenul de împrumut va fi de la un an la trei ani. Prima tranșă este de cel puțin 30% din costul total al mașinii, Rata lunară este de 1/12 sau 1/36 din suma împrumutului. Plata asigurării obligatorii va fi suportată și de Împrumutat.

Acum Puteți calcula plățile și cheltuielile aproximative pe care clientul le va suporta prin înregistrarea mașinii în rate.

Plata inițială la cumpărare va fi de 30% din cost. Valoarea totală a împrumutului cu deducerea contribuției este de 70%. În perioada de împrumut specificată pentru primul an, clientul va plăti o sumă egală cu aproximativ 25%. Cheltuielile totale suportate de proprietarul mașinii pentru primul an se vor ridica la aproximativ 65%. Asigurarea va costa 5%.

La această sumă, puteți adăuga costurile asociate înregistrării și întreținerii unui cont de credit. Astfel, în primul an, Împrumutatul va trebui să plătească o sumă care va fi mai mult de jumătate din costul mașinii achiziționate.Cheltuielile pentru al doilea an vor consta în plăți de asigurare și plăți generale. În următoarele 12 luni, Împrumutatul va plăti o sumă similară.

Acum, să calculăm ce cheltuieli va suporta proprietarul mașinii dacă ia un împrumut auto de la o bancă.

În acest caz, el va plăti o sumă mai mică de plată – aproximativ 15% din prețul total al mașinii achiziționate. Rata dobânzii va fi de aproximativ 15% pe an. Termenul pentru care împrumutul va fi emis, în medie, va fi, de asemenea, de 3 ani.

În primul an, Împrumutatul va trebui să plătească plata inițială, iar suma rămasă va fi de 85%. Cheltuielile care vor fi asociate cu înregistrarea asigurării vor costa 2%; plata anuală este de aproximativ 35%. Prin urmare, costul total al unui împrumut auto pentru anul respectiv este de aproximativ 50%. În al doilea an, clientul va plăti aproximativ 30% pentru împrumut și 2% pentru asigurare. În următoarea, va trebui să plătiți aproximativ 28% pentru împrumut. este posibil să observați că, în timp, suma plăților lunare pentru împrumutul auto va scădea.

Ce opțiune ar trebui să prefer în continuare?

Dacă analizăm situația, devine clar că planul de rate este mai profitabil pentru împrumutat. Cu toate acestea, pentru înregistrarea sa, trebuie să aveți o sumă mare pentru plata inițială. Cumpărarea unei mașini va fi posibilă numai dacă împrumutatul are fondurile necesare în avans. De obicei, un împrumut auto cu o rată a dobânzii este mai profitabil pentru Împrumutat dacă acesta din urmă nu are suficienți bani pentru a efectua o plată inițială, deoarece rambursarea împrumutului pentru primul an va fi mai mică de jumătate din costul mașinii.

Astfel, având o sumă mare care vă va permite să efectuați o plată inițială și să plătiți împrumutul în fiecare lună fără probleme, puteți solicita în siguranță un împrumut fără dobândă. Cu toate acestea, înainte de a lua această decizie, trebuie să cântăriți toate argumentele pro și contra și să calculați cu exactitate capacitățile financiare pentru a nu rămâne fără mijloace de trai în viitor.